دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۲۰۴۰۷
تاریخ انتشار: ۱۸ تير ۱۳۹۹ - ۰۷:۴۷
به گفته مدیر کل دفتر زیست بوم‌های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، فوک خزری که تنها گونه پستاندار دریای خزر بوده به دلایل مختلف در حال انقراض است.

به گزارش آوای خزر، داوود میرشکار گفت: فوک خزری، تنها گونه پستاندار دریای خزر است که متاسفانه بر اثر عوامل بسیاری مانند بیماری ها، صید و شکار، آلودگی آب‌ها و تغیرات اقلیمی در شرایط نابودی قرار دارد.

وی افزود: فوک‌ها در قسمت شمالی دریای خزر که هوا سردتر است، زادآوری می‌کنند و توله‌های خود را بر روی یخ‌ها به دنیا می‌آروند.

مدیرکل دفتر زیست بوم‌های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: این روزها که براثر تغییرات اقلیمی،زمین گرم‌تر شده و یخ‌ها زود آب شده یا تردد یخ شکن‌ها باعث شکسته شدن یخ‌ها می‌شود، پهنه‌های زادآوری خزری کاهش یافته است.

میرشکار اظهار کرد: همچنین دست خوردگی سواحل باعث می‌شود این موجودات محلی برای استراحت نداشته باشند که در مرگ آن‌ها تاثیر گذار است.

وی ادامه داد: اخیرا لاشه یک فوک خزری در سواحل رودسر پیدا شد و از آنجایی که مدت زمان زیادی از مرگ گذشته بود، علت مرگ مشخص نشد. در گذشته نیز دو توله‌های در این ساحل تلف شده اند که نشان می‌دهد فضای مناسبی برای زادآوری وجود نداشته است.

این مقام ارشد در سازمان حفاظت محیط زیست افزود: یکی از سازمان‌های مردم نهاد به نام «مرکز امداد و نجات فوک خزری» سال‌های سال است که همپای همکاران ما در سازمان محیط زیست برای حفظ اینگونه تلاش می‌کنند. به عنوان مثال این افراد تلاش می‌کنند از طریق آموزش جوامع محلی، مدارس، کارشناسان، صیادان، زنان خانه دار در سه استان ساحلی، اینگونه جانوری با ارزش را به مردم معرفی کنند. همچنین به صیادان آموزش داده اند که اگر اشتباهی این گونه در تور گرفتار شد، آن‌ها را رها کرده و در صورت نیاز برای تیمار آن‌ها اقدام کنند.

میرشکار با اشاره به اهمیت مرکز امداد و نجات فوک خزری گفت: اولین مرکز در جزیره آشوراده در استان گلستان ایجاد شد. همچنین تا دو هفته آینده، دومین مرکز امداد و نجات فوک خزری در استان گیلان ایجاد می‌شود.

وی اظهار کرد: در کشورهای همسایه مانند روسیه و قزاقستان نیز دو مرکز با راهنمایی و هدایت سازمان مردم نهاد جمهوری اسلامی ایران ایجاد گردیده است./میزان

انتهای پیام/1005

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار